Homologation Engineer

Locatie: Benschop

Ter versterking van de afdeling Homologatie zoekt Terberg Benschop een Homologation Engineer om de homologatie van Terberg voertuigen en systemen volgens internationale eisen te certificeren.

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van een succesvol en gemotiveerd team engineers die dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van speciale voertuigen die toonaangevend zijn in onze markt. Onze voertuigen moeten voldoen aan de wetgeving die in de verschillende landen vereist is. Europa, Midden Oosten, Azië en Amerika zijn belangrijke afzetmarkten.

Je verdiept je in de wetgeving van het betreffende land en controleert of de voertuigen daaraan voldoen. Met collega's bedenk je oplossingen om aan de wetgeving te voldoen. Vervolgens documenteer je dit en test je het voertuig, vaak gebeurt dit bij een keuringsinstantie. Onderwerpen als remmen, sturen, geluid, EMC en elek-trische aandrijflijn komen eigenlijk altijd wel aan de orde. Kortom een job met veel afwisseling en uitdaging.


Wat breng je mee?

 • HTS-Autotechniek;
 • Meerdere jaren ervaring in een gelijksoortige functie in de Automotive industrie;
 • Affiniteit met speciale voertuigen;
 • Goede kennis van het Microsoft Office pakket;
 • Bovenmatige interesse in alle aspecten van de voertuigtechniek;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (schriftelijk en mondeling).

Wie ben je?

 • Je bent in hoge mate in staat om zelfstandig te werken, waarbij nauwkeurigheid en discipline voorop staan;
 • Je beschikt over een proactieve houding, een positieve instelling en een hand-on mentaliteit;
 • Je vindt zelf je weg in de organisatie door contact te zoeken met collega’s;
 • Je hebt zelfvertrouwen, een kritische blik en goed analytisch denkvermogen;
 • Je kunt je goed aanpassen aan wisselende omstandigheden en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een fulltime baan met een hoge mate van autonomie en verantwoordelijkheid. Je krijgt een rol op de afdeling Homologatie bij één van de belangrijkste en grootste maakbedrijven in NL. De sfeer in ons familiebedrijf is prettig en je gaat aan de slag binnen een gemotiveerd team. Binnen Terberg Benschop wordt meedenken op prijs gesteld en wordt er naar je geluisterd. Vanzelfsprekend bieden wij jou een passend arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO Kleinmetaal. Aangezien wij het belangrijk vinden dat jij je als professional blijft ontwikkelen verwachten wij dat jij hierin initiatieven onderneemt en in samenspraak met jouw manager keuzes maakt die jouw loopbaan binnen Terberg gaan ondersteunen.


Is dit jouw baan?

Laat het ons weten, door een e-mail te sturen naar personeel@terbergbenschop.nl. Voeg je motivatie en CV bij. Mocht je meer informatie over het bedrijf of functie(inhoud) willen, dan kun je contact opnemen met Wim Vos, Manager Homologation via ons algemene nummer (0348) 45 92 11.

De speciale voertuigen van familiebedrijf Terberg rijden rond in meer dan 130 landen. Je komt ze tegen op de weg, in havens, distributiecentra, de zware industrie, tunnelbouw, rangeerterreinen en luchthavens. Terberg is innovatief en zet de trend in haar nichemarkt. Door continu goed in te spelen op de vraag van onze klanten slaagt Terberg erin voertuigen van de hoogste kwaliteit en met de beste eigenschappen en prestaties te leveren. Bij de Terberg Group werken wereldwijd meer dan 3000 medewerkers.

WHERE SPECIAL COMES AS STANDARD