Stageopdracht Proces Engineering: tijdstudie productieproces

Locatie: Benschop

Voor de afdeling Proces Engineering zijn wij op zoek naar een tweedejaars HBO student, die een tijdstudie naar het huidige productieproces van de YT wil uitvoeren.

Wat is jouw opdracht?

 

Doel van de stage is het uitvoeren van een tijdstudie naar het huidige productieproces van de YT trekker, welke op deze lijn geproduceerd wordt.

Tijdens deze tijdsstudie moet rekening gehouden worden met:

  • Assemblagetijden van gehele productieproces meten en analyseren - van subassemblage tot gereed product
  • Verschillen in type en uitvoering van de diverse trekkers - bijvoorbeeld verschillende motoren/transmissies
  • Knelpunten huidig proces in kaart brengen
  • Verspillingen in kaart brengen, zowel in tijd als materiaal

Om het proces te leren kennen ga je in eerste instantie meelopen met de productie. Een proces leer je immers het beste kennen van binnenuit. Na deze introductie zal je aan de slag gaan met de tijdmetingen en de analyse van de resultaten. Je zal dan je tijd verdelen tussen de werkvloer om metingen te verrichten en het productiekantoor. Hierbij wordt je begeleid door een Proces Engineer.

Met de vergaarde resultaten uit de tijdstudie doe je een aanpassingsvoorstel ter verbetering van de productielijn.

Wie ben je?

 

Je bent bij voorkeur een tweedejaars HBO student in de richting van Automotive. Je hebt affiniteit met proces optimalisatie en LEAN. Daarnaast heb je een analytische en kritische blik op het huidige proces. Ook heb je een aanpakkersmentaliteit en ben je sociaal vaardig.

Wat heeft Terberg Benschop jou te bieden?

  • Afwisselend werk in een dynamisch bedrijf
  • Kans om LEAN principes in de praktijk te ervaren en toe te passen
  • Enthousiaste collega’s
  • Reiskostenvergoeding
  • Passende stagevergoeding

Interesse?

 

Laat het ons weten, door een e-mail te sturen naar personeel@terbergbenschop.nl. Voeg je CV er bij. Mocht je meer informatie over het bedrijf of de functie(inhoud) willen, dan kun je contact opnemen met Mark Haagen, Junior Proces Engineer, via ons algemene nummer (0348) 45 92 11.

 

De speciale voertuigen van familiebedrijf Terberg rijden rond in meer dan 130 landen. Je komt ze tegen op de weg, in havens, distributiecentra, de zware industrie, rangeerterreinen en luchthavens. Terberg is innovatief en zet de trend in haar nichemarkt. Door continu goed in te spelen op de vraag van onze klanten slaagt Terberg erin voertuigen van de hoogste kwaliteit en met de beste eigenschappen en prestaties te leveren. Bij de Royal Terberg Group werken wereldwijd meer dan 3000 medewerkers.

WHERE SPECIAL COMES AS STANDARD